lauantaina, joulukuuta 27, 2003

Naisten oikeasti arvostamat piirteet miehissä

Kun naisilta kysytään, millaisista miehistä he pitävät, niin vastauksista kootut ihannemiehen piirteet ovat täysin ristiriidassa todellisuuden kanssa. Mikä on ilmiön salaisuus? Valehtelevatko naiset vai eivätkö he ymmärrä tietoisella tasolla sitä, millaiset miehet ja mitkä noiden miesten ominaisuudet saavat heidät rakastumaan?

Vika on siinä, että kun naiset asiaa kysyttäessä "maistelevat" erilaisia miehiin liitettäviä adjektiivejä suussaan, niin he kuvittelevat, minkä tunteen ja mielikuvan tuo adjektiivi saa heissä aikaan kysyntähetkellä. Saadakseen oikean vastauksen naisen olisi kuviteltava itsensä erilaisiin tilanteisiin erilaisten miesten kanssa, seurattava omia tuntemuksiaan noissa tilanteissa ja sitten analysoitava, mitä ominaisuuksia kiinnostuksen herättävillä miehillä olisi noissa kuvitelluissa tilanteissa.

Käydään lävitse joitain miehiin liitettäviä adjektiivejä. "Uskollinen" tuntuu naisesta tärkeältä sanalta asiaa kysyttäessä, mutta jos nainen kuvittelee itsensä erilaisiin tilanteisiin, joissa hän ihastuu mieheen, niin hän huomaa, että hänellä ei ole juuri mitään tietoa tuon ihastumisen kohteen uskollisuudesta. "Rikas"-sana ei kysyttäessä herätä rakkauden tuntoja, mutta jos nainen kuvittelee itsensä rikkaan miehen Mersuun ja rikkaan miehen hienoon omakotitaloon ja veneeseen ja tapaamaan rikkaan miehen rikkaita ystäviä kallissa iltapuvussa, niin nainen huomaa, että rikkaus todellakin tuntuu käytännössä aivan erilaiselta ja tavoiteltavalta asialta, kuin vanha Toyota ja vuokrakaksio.

Kun nainen on kuvitellut itsensä elämään rikasta elämää, hän huomaa, että vaikka köyhä mies olisikin mukava ja uskollinen ja olisi aina kotona, niin kyllä Mersu, hieno omakotitalo ja rikkaat ystävät ovat sittenkin parempi vaihtoehto.

"Älykäs" ja "Huumorintajuinen" ovat myöskin naisten suosimia adjektiiveja ihannemiehelleen. Ja vieläpä usein tärkeimpiä adjektiiveja. Käytännössä nuo adjektiivit tarkoittavat naisille tätä: Huumorintajuinen tarkoittaa sitä, että miehellä on kaunis hymy ja että mies hymyilee usein. Eikä tuossa ole mitään ihmeellistä, noinhan miehetkin ajattelevat naisista. Älykäs tarkoittaa sitä, että mies on tyylikäs ja osaa käyttäytyä suhteellisen fiksusti - ja hymyilee kauniisti.

Ei naisille ole juurikaan väliä sillä, onko mies todellakin hauska supliikkimies, jota huumorintajuisuudella voisi ymmärtää. Riittää, kun mies osaa suunnilleen nauraa silloin kuin muutkin. Mieheltä vaadittava älykkyyskin on sitä, että mies älyää pitää itsensä niin tyylikkäänä, että häntä voi esitellä tyttökavereille. Todella älykkäät miehet, jotka eivät lähde mukaan naisten hupsutuksiin, ovat naisille kauhistus. Kun olet hyvännäköinen, hymyilevä ja tyylikäs, niin sinuun liitetään puuttuvat hyvät ominaisuudet automaattisesti.

Ei kommentteja: