keskiviikkona, joulukuuta 24, 2003

Jouluaaton blogiaatoksia

Vaikka en itse vietäkään juuri minkäänlaista joulua tai osta lahjoja, niin valoisan joulumielen hengessä on aika katsastaa, mitä mielenkiintoista, hyvää tai lupaavaa blogistanista löytyy.

Seitsemäs vasemmalta on uusi, ainakin osaltaan erektushenkinen blogi, jonka synnyttämiseen minäkin olen antanut muutaman kokeneemman bloggaajan neuvon. Seitsemäs vasemmalta kirjoittaa onnellisuuden saavuttamisen salaisuudesta seuraavasti: "Ihmisen kannalta onnellisin elämä siis olisi jatkuvaa loivaa nousua elintasossa(ja miksei ihmissuhteissakin) eikä yhtään alamäkeä, Yksinkertaista." Mitvit erottuu humanistipoppoosta edukseen mainiolla huumorintajullaan ja sillähän pääseekin jo pitkälle: "Mikä sitten on bloggaamisen, joka kiistämättä on hyvän ja oikean ihmisyyden kristallisoituma, korkein aste? No se on tietysti kuva omasta blogista omassa blogissa."

Menopaussi on älyllisen flirtin mestari, jonka taidot pääsevät parhaiten oikeuksiinsa vuorovaikutuksellisessa kommunikoinnissa: "Jos oikein kovasti pinnistelen, saatan ylittää itseni ja pysyä kuosissa. Nyt ei jaksa erityisemmin eritellä, mutta voihan se pitää paikkansakin, että joillakin on erityiset riitelyrauhaset, joista ammentaa energiaa. Ei minulla, älkää minua katsoko. Vaan noin yleensä. Varmaan helpottaisi, jos omaisi ne rauhaset." Samaan epäaggressiivisempien naisbloggaajien kategoriaan kuuluu myöskin Sumua, jonka sanat herättänevät ajatuksia blogisotien osanottajissa: "Monissa blogeissa pohditaan muiden blogeja sekä sitä, miten ja kuinka tärkeistä asioista ihmiset kirjoittavat. Välillä tuntuu, että jotkut bloggaajat saavat huolestuttavan suurta tyydytystä siitä, että pääsevät keksimään jonkun kipakan verbaaliammuksen jolla ampua toista bloggaajaa. Kritiikki voi toki olla rakentavaakin, mutta suurin osa mielipiteistä tuntuu olevan negatiivista paatosta täynnä, ja pelkkää haukkumista. Itse olen satunnaisesti lueskellut muiden blogeja, mutta mielipide-eroista huolimatta minulla ei ole pokkaa lähteä ajamaan alas jonkun toisen mielipiteitä vain ja ainoastaan sen takia, että oma mututuntumani näkee asian toisin."

Trio Erektus(Wikikin kaipaisi päivitystä) on jäänyt hiukan jalkapuoleksi Ilkka Kokkarisen(Hyvää joulua Ilkalle!) lopetettua, mutta valonpilkahduksiakin löytyy. Julkaisualustan vaihto on tehnyt mielestäni hyvää Tommipommille, jonka kirjoituksista löytyy nyt uutta puhtia ja "blogimaisuutta". Samaten Plöki on muokannut ulkoasuaan, mikä siivittänee Panun jatkamaan kirjoituksiaan energisen sykkivänä tähtenä kyynistyvässä blogiversumissa. Väärien ajatusten kata-logi ja Poliittisesti epäkorrekti jatkavat rauhallisella, mutta tarkkanäköisellä päivitystahdillaan. Markun verkkoloki on huomannut saman asian kuin minäkin: "Nykyään ennen aina niin asiallisen oloisia ajankohtaishaastatteluohjelmiakin toimittamassa on idiootteja ja linssiluteita, joiden täytyy pitää keskenään jotain infantiilia showta ja joilla ei ole alkeellisimpiakaan puheenjohtajan taitoja. Internet on televisioon verrattuna täysin ylivertainen viihdearvoltaan ja tietosisällöltään."

Bloggaamisesta kirjoittaa paljon Valkoinen tausta, mustat kirjaimet, jonka kirjoituksissa on outoa vetovoimaa: "Olen sitä mieltä, että julkisessa kirjoittamisessa ei ole järkeä, ellei tekstillä ole jotain annettavaa lukijoilleen. Siksi ehdotan, että tiedostavat bloggaajat miettisivät ennen minkä tahansa blogikirjoituksensa julkaisemista, että mikä yksittäinen asia tuossa kirjoituksessa edesauttaa sen tekstin lukijoiden elämää. Tässä valossa esimerkiksi sivistynyt "linkkibloggaaminen", eli sellainen bloggaaminen jossa pääasiallinen sisältö on omalla kommentoinnilla höystetyt linkit muihin saitteihin, on oikeastaan aika hyvää toimintaa. Kun kirjoittaja tiivistää esim. lukemansa artikkelin pariin lauseeseen, niin hän helpottaa lukijansa elämää ensinnäkin tietenkin tarjoamalla vinkin mielenkiintoisesta tekstistä mutta mikä tärkeämpää tarjoamalla lukijalle mahdollisuuden jättää se teksti lukematta." Uusista tulokkaista voi mainita erikseen samantapaisilla linjoilla liikkuvan Blokerointia.

Impotentin päiväkirja esittelee asialliseen sävyyn vähän julkisuudessa esillä olevien suhdehaluisten, mutta seksihaluttomien miesten ongelmia. Eli sellaisten miesten ongelmia, jotka suhtautuvat seksiin ja suhteisiin suunnilleen samoin kuin monet naiset: "Nettipersoona Impo kiittää kauniisti nettipersoona Birdyä rakentavista neuvoista. ATOopikko-Impon puolustukseksi tosin todettakoon, että häntä on muistettu isojaossa lukuisilla inhimillisillä heikkouksilla, joiden joukossa nettikirjoittelusta provosoituminen ja anonyymi loanheitto taitavat olla niitä pienimpiä." Tumppu von Tumppulla on kunnioitettavan vonkauslakkonsa lisäksi ilahduttavan itsekriittinen suhtautuminen käsityksiinsä itsestä: "Minä olen koko aiemman elämäni kieltäytynyt uskomasta sitä, että naiset ovat aivan käsittämättömän tyhmiä. Nyt käsitin sen ja olin hetken koko maailman kuningas. Sitten tajusin, että naiset eivät välttämättä olekaan tyhmiä, vaan että ehkä minä olenkin tyhmä."

ATN valottaa ruman naisen elämää koskettavasti: "Kun ihmistä jatkuvasti kohdellaan rumana, hänestä väistämättä tulee ruma myös sisäisesti, ellei kyseessä sitten ole poikkeuksellisen vahva yksilö. Ehkä vielä joskus lapsena tai varhaisteininä jaksoin taistella tuulimyllyjä vastaan ja olin iloinen sielu, vaikka minua kohdeltiinkin kaltoin ulkonäköni vuoksi. Mutta kun tarpeeksi kauan kaadetaan paskaa niskaan, kamelin selkä katkeaa ennemmin tai myöhemmin." Unohduksessa on ansiokkaita pitkiä kirjoituksia suhteiluun liittyen: "Henkilökohtaisesti olen yhä sitä mieltä, että baarit ovat varsin huono paikka tutustua vastakkaisen sukupuolen edustajiin n.s. 'oikeasti'. Jos olet keskiarvomies jollaiseksi kaikki meistä leimataan, baaritiskiltä tai tanssilattialta saattaa hyvinkin löytyä sinulle se, mitä etsit. Mutta jos haet jotain vakavampaa, ehkä älykkäämpää olisi kokeilla toisenlaisessa ympäristössä ja vieläpä selvin päin."

Ei kommentteja: