keskiviikkona, joulukuuta 24, 2003

FAQ

Hei, mikä nettisivu tämä on?

Tämä on blogi(web+log). Tarkemman määritelmän blogille löydät Janne Jääskeläisen kirjoittamana tai englanniksi täältä. Muita suomalaisia blogeja löydät lisää vaikkapa Pinserin blogien top-listalta.

Mitä aiheita tässä blogissa käsitellään?

Nimensä mukaisesti blogi käsittelee pääasiassa ihmissuhteisiin ja tasa-arvoon liityviä aiheita - parisuhdeasioita, sinkkujen juttuja, tasa-arvo-ongelmia miehisestä näkökulmasta sekä alempitasoisten miesten ongelmia. Tärkeä asemassa ovat myöskin evoluutiopsykologia, bloggaamiseen ja muiden blogien seuraamiseen liittyvät asiat sekä erilaisiin aihepiireihin liittyvien mielenkiintoisten tieteellisten ilmiöiden puolitieteellinen tarkastelu. Oma sijansa on varattu myöskin huumorille.

Miten noita aihepiirejä käsitellään?

Tosissaan, mutta ei vakavasti. Usein ironian(toisinaan jopa itseironian) ja sarkasmin maustamina.

Mistä blogin nimi "Ihmissuhteet ja tasa-arvo" on peräisin?

Ennen blogin perustamista kirjoitin vuosikaudet erilaisille ihmissuhdepalstoille netissä, kuten Nyysseihin ja Elleihin. "Ihmissuhteet"-nimi on suoraa perua tuolta ajalta. Tasa-arvoaiheet nousivat kuitenkin blogissa niin merkittävään asemaan, että lisäsin "tasa-arvon" blogin nimeen myöhemmin.

Miten kiinnostuit ihmissuhdeasioista?

Nuorempana olin ujo romantikko ilman naissuhteita, kunnes siirryin baarien iskumaailmaan. Kuvittelin, että(omasta mielestäni) älykkäänä, hauskana ja urheilullisena kunnon miehenä minulla kävisi hyvä flaksi, mutta totuus oli toisenlainen. Oli selvitettävä, missä on vika.

Mikä on tämän blogin ydinfilosofia?

Kirjoitan sellaista blogia, jollaista haluaisin itsekin lukea. Filosofiani ydin on edistää lukijoiden omaa ajattelua. Blogini ei ole titteli-, tutkimus- tai auktoriteettivetoinen. Jos asia pitää paikkansa, niin se pitää paikkansa siitä riippumatta, kuka sen sanoo. Omat tietouteni tavoitteet eivät liity niinkään faktatietoon kuin Tommipommin esittämälle loogisen kaikkitietävyyden periaatteelle: Kun tiedät riittävästi faktoja, niin voit loogisesti päätellä niistä loput.

Mikä on alempitasoisen miehen(ATM) määritelmä?

Alempitasoisen miehen voi määritellä monellakin eri tavalla, mutta oleellinen piirre alempitasoisuudessa on huono menestys pari- sekä seksisuhdemarkkinoilla.
Kirjoitus 1
Kirjoitus 2
Kirjoitus 3

Mikä on parisuhdemarkkina-arvoteoria?

Teoria siitä, että toiset ihmiset ovat kysytympiä parisuhdekumppaneita kuin toiset ja siitä seuraavista johtopäätöksistä.
Kirjoitus 1
Kirjoitus 2
Kirjoitus 3
Kirjoitus 4
Kirjoitus 5
Kirjoitus 6

Kuka tätä blogia kirjoittaa?

Henry, flegmaattisen introvertti keskivertomies.

Mitkä ovat kirjoittamisesi motiivit?

Narsistinen halu olla hyvä, terapeuttinen tarve ilmaista itseäni ja missio taistella maailman epäloogisuuksia ja -rehellisyyksiä vastaan.

Vihaatko naisia?

En. Olen muutenkin harvinaisen "vihaton" mies. Kuviteltu vihaisuuteni johtuu luultavasti siitä projisoinnista, että osa lukijoista olisi itse vihainen kirjoittaessaan saman tyylistä tekstiä kuin mitä minä kirjoitan.

Miksi kirjoitat noin provosoivasti?

Olen aina kirjoittanut samalla lailla. Todennäköisesti minulla on poikkeuksellisen korkea ärsytyskynnys ja vähemmän provokatiiviset tekstit tuntuvat minusta siksi aivan liian valjuilta julkaistaviksi.

Oletko luonnontiedeuskovainen, ateistinen insinööri?

En ole insinööri, enkä muutenkaan tekniikan ihminen. Minua voi kuitenkin kutsua kohtuullisen perustellusti luonnontiedeuskovaiseksi, evoluutiouskovaiseksi ja ateistiksi.

Miten tämän blogin teeseihin ja ajatusmaailmaan pääsee parhaiten sisään?

Vaikkapa lukemalla nämä valitut kirjoitukset:

Onko feminismi huuhaata?
Naiset perheväkivaltatapausten aloittajina
Naistutkimuksen loputon valheellisuus
Feminismi, ylevä valhe
Feministinen huijaus
Naisten raiskausfantasiat
Lesbosuhde = heterosuhde
Naiset rakastavat väkivaltaisia miehiä
Totuus lapsiin kohdistuvasta väkivallasta
Naistutkimus on tieteen irvikuva
Palkkaeroa ei ole!
Vapaaehtoinen isyys
Raiskausmyytit

Mitä haluaisit itse vielä sanoa?

Jos ette pidä blogikirjoituksistani, niin koettakaa lukea kommenttiosastoa. Sieltä löytyy yhtä tasokasta, mutta monipuolisempaa luettavaa. Lukekaa muutenkin kirjoituksiani kevyellä mielellä ja huumorivarauksin.

Ei kommentteja: