keskiviikkona, joulukuuta 31, 2003

Blogien vihaajan mielipide

Näin kirjoittaa blogien vihaaja: "Ketä kiinnostaa, mistä muroista sinä pidät tai mitä YK teki viime viikolla? Ei ketään! Kuka lukee blogeja? Ei kukaan! Tai ehkä blogien pitäjät lukevat toistensa blogeja silkasta säälistä. On monia syitä pitää blogia ja useimmat noista syistä ovat helvetin typeriä.

Jos blogit eivät olisi niin säälittäviä, sana "blogi" ei luultavasti kuulostaisi niin idioottimaiselta. Sana "blogi" edustaa sellaista mentaliteettia, jolla on tarve olla trendikäs jostain täysin tarpeettomasta ja ylimainostetusta asiasta.

Erilaisia bloggaajatyyppejä:

Käänteiset tirkistelijät: Tällainen tyyppi kärsii huomionkaipuusta. Suurin osa bloggaajista kuuluu tähän kategoriaan. He eivät tee itsestään numeroa, mutta kaipaavat kuitenkin jotakuta, joka näkisi, millaisia he todellisuudessa ovat. Ilmiön motiivit ovat samat kuin rukoilussa.

Ekshibitionistit: Nämä bloggaajat haluavat tehdä itsestään numeron. He kirjoittavat kiistanalaisista aiheista ja ottavat sen näkökulman, joka saa osakseen eniten julkista ryöpytystä.

Itse-tärkeät mäntit: Nämä bloggaajat uskovat, että heillä on "kuuntelijoita", jotka välittävät heidän mielipiteistään. He ovat usein omistautuneet yhdelle asialle ja he uskovat, että heidän mielipiteensä tuosta asiasta on jotenkin ainutlaatuinen.

Pakko-oireiset höpöttäjät: Höpöttäjäbloggaajat kirjoitavat mitä vain mieleen tulee ja heillä on mielipide kaikkeen. He ovat rasittavia henkilöitä, joita kukaan ei jaksa kuunnella.

Julkiset kuuluttajat: Tämä bloggaajatyyppi kirjoittaa vain kertoakseen elämänsä tapahtumista.

Traagiset nörtit: He saattavat olla hyviä omassa nörtteydessään, mutta ovat jumittuneet monitorin ääreen, eivätkä ole nähneet aurinkoa päiväkausiin. Jos he ovat miehiä, niin luultavasti he ovat nähneet vaginan viimeksi syntyessään.

Egon hivelijät: Nämä bloggaajat ovat usein surullisia, masentuneita ja yksinäisiä. Olemattomassa itsearvostuksessaan he etsivät hyväksyntää.

Ristiinpostaajat: "Nämä tyypit siirtävät jonkun toisen postauksen omaan blogiinsa ja kertovat omista tunteistaan tuota postausta kohtaan, kun eivät itse osaa luoda mitään.

Kunnianhimoiset kirjoittajat: Nämä bloggaajat käyttävät kirjoittamista ja julkaisemista tekosyynä monille pinnan alla oleville tarpeilleen.

Pedantit: Tämän tyypin blogaajat jaksavat väitellä loputtomiin merkityksettömistä yksityiskohdista.

Blogipissikset voivat testata oman bloggaajatyyppinsä tällä testillä.

Poliittiset bloggaajat ovat jonkin asteisia vaikuttajia Amerikassa, koska "ne vaikuttavat vaikuttajiin." Glenn Reynolds Instapunditista sanoo, että blogosfääristä on tullut median ideafarmi. Ammattikirjoittajat, jotka ovat aloittaneet bloggaamisen, rakastavat sitä, että ei ole editoreita, aikarajoja tai tarkasti rajattuja aiheita.
"Jos sinulla on jotain mielenkiintoista sanottavaa, sinut lopulta kuullaan."

Ei kommentteja: