perjantaina, joulukuuta 19, 2003

Avioeroon liittyvät asiat

Hesari kertoo, että kun huonosta avioliitosta on päästy eroon, naisten onnellisuus ja itsetunto kasvaa ja miehet saavat lisää parempaa vapaa-aikaa. Ismo Söderling väestöliitosta kertoo, että avioero on osa huono-osaisen muotokuvaa.

Tie eroon alkaa yhteisen ajan puutteesta. Alkaa tuntua, että avioliitosta puuttuu rakkautta ja läheisyyttä. Kun parisuhteessa alkaa mennä huonosti, tärkein vaikuttaja on vuorovaikutuksen väheneminen. Kun on läheisyyttä on myös seksiä. Yleisin yksittäinen syy vuonna 1995 avioituneiden eroihin oli uskottomuus. Päihteiden käyttö, läheisyyden ja rakkauden puute ja erilaiset elämänarvot olivat myöskin yleisiä syitä.

Kaksi kolmasosaa eronneista oli sitä mieltä, että eroa ei olisi voinut välttää. Naiset eivät kadu eroaan, miehet katuvat jonkin verran naisia enemmän. Suomalaiset avioarit riitelevät eniten kotitöistä, rahan käytöstä ja lasten kasvatuksesta. Eronneiden mielestä riitoja aiheuttivat eniten keskustelun puute, läheisyyden ja tunteiden ilmaisun puute, vapaa-ajan käyttö ja erilaiset arvot.

Pizza Enricon hitti Mita sina sanoa ei tee suurta vaikutusta allekirjoittaneeseen. Pienempänä huumorirenkutukset tuntuivat hauskoilta, mutta ilmeisesti huumorintajuni on kadonnut jonnekin tai sitten olen vain kasvanut korkeakulttuurin vaatimiin mittoihin. Biisi on ilmeisesti kopio Ricky Martinin hitistä Jaleo.

Ei kommentteja: