maanantaina, marraskuuta 17, 2003

Lesbosuhde = heterosuhde

Lesbosuhteissa on väkivaltaa yhtä paljon kuin heterosuhteissa, kertoo tutkimus. Ainoa ero on se, että lesbosuhteessa pahoinpidellyn on vaikeampi löytää ongelmaansa apua. On vaikea mennä sanomaan poliisille, että "tyttöystävä hakkasi minut".

Mutta mitä mieltä perheväkivallasta onkaan virallinen, feministisesti värittynyt mielipide?

Pekingin julistus: "Naisiin kohdistuva väkivalta on osoitus naisten ja miesten historiallisesti eriarvoisista valtasuhteista, jotka ovat johtaneet siihen, että miehet ovat alistaneet ja syrjineet naisia, sekä estäneet naisten tasavertaisuuden."

Sukupuolten välisen tasa-arvon valtavirtaistamissanasto: "Parisuhdeväkivalta-käsite painottaa tosiasiaa, että suurin osa perheissä esiintyvästä väkivallasta on parisuhdeväkivaltaa naisen ja miehen välillä. Naisen ruumis on patriarkaatin kontrollin kohde, ja sen pahoinpitelemisen tarkoitus on ylläpitää vanhaa sukupuolijärjestelmää, jossa mies hallitsee naista."

Pahoinpitelevän lesbon tavoitteena oli partnerin kontrollointi. Pahoinpidelty lesbo-osapuoli kärsi tyypillisestä "pahoinpidellyn puolison syndroomasta."

Lesbopareilla on myöskin samat ongelmat kotitöitten jakamisen suhteen. Vain 17 lesbopareista jakoi työt tasan. Lesbopareilla oli samat ongelmat kuin muillakin pariskunnilla. Sillä lesbolla jolla oli enemmän rahaa, oli enemmän valtaa.

Ainut ero lesbopareilla ja heteropareilla oli seksuaalisessa suuntautumisessa. Feministiset teoriat patriarkaatin merkityksestä naista alistavana sukupuolijärjestelmänä osoittautuvat täydelliseksi huuhaaksi!

Ei kommentteja: