maanantaina, marraskuuta 17, 2003

Feminismin määritelmät

Isosisko(mihin muuten siskon hauskimmat arkistotpläjäykset ovat kadonneet?) kirjoittaa Pilluparvi kirjasta. Tässä kommenttejani kirjasta otettuihin lainauksiin.

"Koska olen feministi, olen kiitollinen siitä, että olen myös lesbo. Heterona, naispuolisena feministinä olisi varmasti hankala löytää mies, jonka kanssa voisin jakaa elämäni. Mies, joka tukisi koko sydämestään feminismiä. Olen tavannut muutamia miehiä, jotka mielestäni täyttävät ehdon, mutta he ovat niin harvinaisia, että heidät pitäisi rauhoittaa." Löytyyhän noita profeministimiehiä jonkin verran. Tuo kommentti tavallaan paljastaa koko feminismin lesbolaisen pohjavireen. Lesbo ei tarvitse miehiä ja mitä lesbo ei tarvitse, sen hän laittaa roskakoriin.

Feminismin määritelmiä: "Tietoisuus siitä, että miehet ovat yhteiskunnassamme määräävässä asemassa, ja halu muutokseen." Miesten enemmistö ei ole määräävässä asemassa. Naisten enemmistö on.

"Elämän valintoja ei tarvitse tehdä sen mukaan, että on nainen." Eli naisilla tulisi olla oikeus ottaa rusinat pullasta, mutta toisaalta jättää vaaralliset ja huonot työt miehille?

"Tiedostaa, että yhteiskunnassa alistetaan naisia, ja ymmärtää, että se on väärin." Miksi pitää tiedostaa sellaista mitä ei ole ja vieläpä ymmärtää, että se mitä ei ole, on väärin?

"Oikeudenmukaisuuden lisäämistä naisen asemaa parantamalla." Tuo kuvaa feminismiä oikein hyvin. Sana "oikeudenmukaisuus" pitää vain korvata ilmaisulla "naisten etujen".

"Totta kai haluaisin, että pojat pitäisivät minua seksikkäänä, kauniina ja naisellisena. Ehdottomasti! Jos vain saisin olla oma itseni. Olisi kivaa, jos naisellisuuteen kuuluisi niiden samojen vanhojen juttujen lisäksi myös jotain muuta. Mitä jos naisellisuuteen kuuluisivat valtavat, karvaiset sieraimet? Mitä jos tasajalkaa hyppiminen ja piereskeleminen olisivat merkkejä äärimmäisestä naisellisuudesta?"
Naisellisuus tarkoittaa alistumisen ja heikkouden tuntomerkkejä. Feministeille tyypillinen yrmeä ilmeä ja valloillaan pursuava karvoitus eivät ole sellaisia. "Mitähän, jos minä olisin pitkä ja lyhyt yhtä aikaa..."

Siellä missä on tasa-arvo, ei voi olla täydellistä rakkautta.

Ei kommentteja: