perjantaina, lokakuuta 17, 2003

Sikakoukku

Hyppösen ja Enbusken ohjelmassa oli sikakoukkumies, jolta kysyttiin, että "kai tuota voivat kokeilla naisetkin?" Sikakoukkumies vastasi, että "Naiset eivät saa kokeilla sitä ollenkaan, koska naisten tarvitsee hikoilla vain sängyssä." Yleisön, vieraitten ja juontajien keskuudessa syntyi muutaman sekunnin vaivautunut hiljaisuus. Sitten Hyppönen sanoi: "Ei jatketa enää tällä linjalla!" Tuo episodi toi korostetusti esiin sen, millaisia sanavalmiittomia puupökkelöitä Hyppönen ja Enbuske ovat verrattuna vaikkapa Krisseen. Samalla muistuu mieleen taannoinen jakso, jossa Andy McCoy otti tilanteen haltuunsa herrojen ohjelmassa ja haastatteli muita vieraita juontajien katsellessa avuttomina vieressä.

Palatakseni Sikakoukkumiehen kommettiin, minua jäi mietityttämään, mikä tuossa kommentissa aiheutti sen vaivaantuneen hiljaisuuden? Oliko kommentti liian sovinistinen ja jos oli niin miksi niin? Voisiko kommentin tulkita myös herrasmaisuudeksi, koska siinähän tehtiin selväksi, että naisten ei tarvitsisi tehdä raskasta ruumiillista työtä?

Sami Nila esitti kommettiosastolla kuvaavan kaavion erilaisten suhdemuotojen hyötyjistä ja kärsijöistä: Miesten ja naisten resurssit lisääntymisessä ovat erilaiset ja erisuuruiset, enkä pysty hahmottamaan sellaisia pelisääntöjä missä pelaajat ovat yhtä epäedullisessa asemassa. Etuja voidaan toki painottaa ATM/YTM- ja ATN/YTN-akseleilla sekä miehet/naiset-akselilla.

Monogamia: (+=edunsaaja, -=kärsijä)
+ ATM, YTN
- ATN, YTM
=> resurssit tasataan miesten kesken
=> naisille epäedullinen

Polygynia:
+ YTM, YTN, ATN
- ATM
=> resurssit tasataan naisten kesken
=> miehille epäedullinen

Sarjamonogamia:
+ YTM, YTN
- ATM, ATN
=> miehille ja naisille epäedullinen. Järjestelmä on kuitenkin miehille enemmän epäedullisempi, koska niukempi lisääntymisresurssi(naiset) päätyy pienemmälle osalla miehistä vrt. monogamiaan.


Sami Nila antaa myöskin linkin artikkeliin, josta selviää, että miehillä on yleensä pidempi nimetön kuin etusormi. Sormien välisistä pituuseroista voidaan päätellä moina asioita, kuten sen, että pidemmällä etusormella on helpompi kaivaa nenää.

Tommipommin kirjoitus on päätynyt Jippiin palstalle ja sitä lukiessa ei voi olla huomaamatta, miten tasokas blogini kommenttiosasto onkaan.

Ei kommentteja: