maanantaina, lokakuuta 20, 2003

Loukatut tunteet sattuvat

Tiede-lehti kertoo, että onnettomuuksien jälkipuinnin hyödyt ovat kyseenalaiset: "Nykytiedon mukaan se ei vähennä uhrien riskiä sairastua traumaattisen stressihäiriöön. Jälkipuinti ryhmissä voi olla jopa vaarallista. "Herkät ihmiset saattavat järkyttyä uudestaan kuullessaan muiden tarinoita. Tapahtuneen välitön pöyhiminen pahimmillaan vain lujittaa traumaa", Richard J. McNally sanoo Science -lehdessä."

Sciense-lehteä lainaa myöskin Apu-lehti, joka kertoo, että loukatut tunteet sattuvat oikeasti. Päiväkirjoihin ja ilmeisesti myöskin blogeihin kirjoitetut tunteet auttavat käsittelemään henkisiä loukkaantumisia. Tutkinnan alla olivat pakkien saantiin verrattavat hylkäyskokemukset. Koska pakit sattuvat oikeasti, niin olisi oikeudenmukaista, jos pakkien saanti jakautuisi tasaisesti eri sukupuolien välille, jotta kaikki pääsisivät osallisiksi hylkäyskokemuksista aiheutuvien kiputilojen kokemisesta. Siitä vaan kaikki naiset rohkeasti lähestymään ylempitasoisia miehiä avioliittoehdotusten merkeissä. Kipu kasvattaa luonnetta.

Hesari kertoo, että brittinaiset ovat Euroopan kovimpia juomareita naistensarjassa. Nuoret brittinaiset juovat vuoden aikana 203 litraa alkoholipitoisia juomia baareissa ja ravintoloissa. Suomalaisnaiset jäivät kännääjinä säälittävälle neljännelle sijalle yli kolme kertaa huonommalla tuloksella kuin voittajat. Kun ottaa huomioon, että naiset kestävät alkoholin haittoja huonommin kuin miehet ja että suuntaus etenee todennäköisesti yhä alkoholisoituneempaan suuntaan, niin seuraukset alkavat mietityttämään. Onko kasvamassa uusi moraalittomien rappionaisten sukupolvi? No, tasa-arvo edistyy sentään edes jollakin elämänalueella.

Kodin kuvalehdessä vanha feministi kirjoittaa: "70-luvulla olin innokkaasti mukana feministiliikkeessä. Koimme naisten välistä sisaruutta ja opimme rakastamaan itseämme sellaisina kuin olimme. Olen huolestunut siitä, kuinka nuoret tytöt ottavat olemisensa malliksi kuvan, joka mediassa tarjotaan. Samoihin vaatimuksiin naisia kohtaan on alkanut törmätä viikkolehtien parisuhdejutuissa ja jopa avioliitto-oppaissa. Naisen ulkonäön korostaminen ja seksikkyyden vaatimus ei ole ollut elinaikanani vielä koskaan näin kova. Nyt nainen jolla on ihokarvoja on täysin poissa muodista. Nuoren tytön tulee median mukaan olla miellyttävä miehen silmälle ja valmis seksuaalisesti kuuntelematta omia halujaan. Nainen ei ole enää kontaktissa omien halujensa kanssa ja eikä mieheltä vaadita aikuisuutta. Enpä tämän vuoksi taistellut 70-luvulla."

Ei kommentteja: