lauantaina, syyskuuta 27, 2003

Feminismi kannustaa itsekkääseen elämäntapaan?

Sovinistinurkkauksen elämän aksioomat edustavat melko tarkkaan menneen ajan uskonnollista arvomaailmaa. Nuo aksioomat ovat hyviä monessa suhteessa. Suomen ongelmia ovat liian pieni syntyvyys ja suuri avioerojen määrä. Elämän aksioomien noudattaminen toimisi osittaisratkaisuna noihin mainittuihin ongelmiin. Malli, jossa vaimo on kotona ja mies töissä ja perheenpäänä on myöskin tasa-arvoinen epäsymmetrisellä tavalla. Sekä miehellä että vaimolla on omat velvollisuutensa ja oikeutensa. Jos jompi kumpi jättää aksioomien esittämät velvollisuudet tekemättä, malli on vaarassa kaatua.

Onko feministeillä joku toimivampi parisuhdemalli, joka ratkaisee syntyvyyden ja avioerojen ongelmat(vai ovatko nuo edes sellaisia ongelmia, jotka kaipaavat ratkaisua)? Alpin MacLarenilla itsellään on hänen oppiensa mukaan toimiva avioliitto, joten voi sanoa, että hänellä on "varaa" opastaa muita. Missä ovat kritiikkiä pursuavien sinkkunaisten toimivat mallit?

Eräs moderni parisuhdemalli voisi olla se, että pariskunta elelee yhdessä tai itsekseen ja antaa toisilleen vapauden mennä omien mieltymystensä mukaan. Kaikilta ei löydy kuitenkaan halua tai kykyä tuollaiseen suhteeseen, eikä tuollainen malli muutenkaan oikein kestä lasten hankintaa. Sovinistinurkkauksen mallin eräs ongelma on sen vaativuudessa. Sekä miehelle että naiselle annetaan oikeuksia ja velvollisuuksia. Kuinka moni ihminen pystyy pitämään kiinni noista velvollisuuksista? Toisaalta, naiset ovat tänä päivänä varsin fiksuja ja mallin toimivuuden kannalta olisi suotavaa, että mallin esittämässä parisuhteessa mies olisi vallan haltijana naista fiksumpi tai ainakin kohtuullisen fiksu. Mistään ei löydy noin paljoa fiksuja miehiä kaikille naisille aviomiehiksi.

Alpin MacLaren väittää, että feministit ovat naistenvihaajia ja että turmio tulee heidän sivuiltaan. Feminismi hajottaa perheet jättäen naiset yksinhuoltajiksi. Kotiäideille pitäisi antaa heille kuuluva arvo. Tulemme toimeen ilman naissotilaita tai ilman naislakimiehiä, mutta sivilisatio romahtaa ilman kotiäitejä. Feministit välittävät vain itsestään. Eivät he välitä miehistään tai lapsista. Heidän narsistinen tapansa elää on kaikkea sitä vastaan, mikä on tehnyt yhteiskunnasta menestyksekkään. Lapsia abortoidaan feminististen oppien uhreina. Feministit pitävät naisten kiltteyttä ja hyvää luontoa pilkkanaan.

Mitä enemmän naisia siirtyy työelämään, sitä suuremmiksi kasvavat avioeroluvut. Lapset imevät arvonsa ja etiikkansa perheestä. Nykylapsilla ei ole läsnä olevaa äitiä siirtämään heille eettisiä periaatteita. Kun lapset tulevat murrosikään, yh-äideillä ei ole antaa varsinkaan pojille oikeaa suuntaa elämään. Naisille opetetaan roolimalleja, joissa he pukeutuvat seksikkäiksi, ajattelevat lähinnä seksiä ja joissa heidät samaistetaan miehiin. Kotiäideistä tehdään naurunalaisia ja ainoastaan töissä käyvillä naisilla on arvoa.

Ei kommentteja: