sunnuntaina, elokuuta 17, 2003

Laadukkaan seksin probleemi

Naiset sanovat, että seksin määrä ei korvaa heille laatua. Tuo pitää varmasti paikkansa, sillä määrä ei korvaa juuri missään asiassa laatua, jos jotakin asiaa on riittävästi. Kasa tyylittömiä ryysyjä ei korvaa muutamaa tyylikästä vaatetta, vaikka ryysykasa kelpaisikin mainiosti jollekin, jolla ei ole vaatteita ollenkaan. Kuinka usein olette kuulleet naisen sanovan: "Minulla ei ole mitään päälle pantavaa", vaikka hänellä olisi kaappi täynnä vaatteita. Mikään noista vaatteista ei tyydytä naisen laadukkuuden vaatimusta, vaikka sinällään monia noista vaatteista voitaisiin pitää laadukkaina. Sama tilanne koskee laadukkaan seksin probleemaa.

Laatuisan seksin käsite on ongelmallinen. Nainen tapaa miehen, rakastuu häneen ja saa hyvin laadukasta seksiä, mutta liiton kestäessä tunteet hiipuvat ja seksi miehen kanssa alkaa tuntua lähinnä ällöttävältä. Mies on sama kuin alussa, seksi on samaa kuin alussa, mutta laatu on kadonnut. Mitä oikein tapahtui? Onko vika laadun katoamiseen miehessä, naisessa itsessään vai yhteiskunnassa? Miten laadukas seksi varmistetaan naisille tuollaisissa tilanteissa tasa-arvopolitiikan keinoin?

Naisille seksin laatu riippuu paljolti siitä, että seksiä tarjoavalla miehellä on valtaa tai varakkuutta tarjottavanaan tai että mies on muuten valmis pitämään huolen naisen emotionaalisista ja taloudellisista tarpeista. Eli mieheltä vaaditaan paljon työtä, jotta hän pystyy täyttämään laadukkaan seksin tarjoamisen edellytykset. Työtön mies, joka ei jaksa nähdä vaivaa naisen emotionaalisten tarpeiden eteen, ei pysty tarjoamaan naiselle laadukasta seksiä.

Mitä naiset tarkoittavat puhuessaan laadukkaasta seksistä? Koetetaanpa selvittää tuo kysymys tarkastelemalla joitakin tilanteita, joissa naisten on todettu saaneen laadukasta seksiä: 1)Seksi idolin kanssa. Ville Valo taisi sanoa jossakin haastattelussa, että joillekin faneille pääsy sekstaamaan hänen kanssaan olisi heille elämän kohokohta. 2) Seksihetket rakastetun kanssa rakkauden kuumimpaan aikaan. 3) Seksi taidokkaan, komean ja hyväkäytöksisen yhden illan suhteen kanssa sopivissa olosuhteissa. 4) Seksi hyvässä parisuhteessa 5) Seksi valtaa ja varakkuutta uhkuvan alfauroksen kanssa, kuten Hjalliksen tai Juhani Palmun kanssa. 6) Sopivasti ajoitettu seksi, kuten seksi etelänmatkalla baarimikon kanssa estoista vapaana. Miten tuollaisia laadukkaan seksin kokemuksia voidaan järjestää naisille lisää niin, että tasa-arvo toteutuu?

Idoleita ja alfauroksia on Suomessa niin rajallisesti, että heillä ei aika riitä laadukkaan seksin tarjoamiseksi kaikille naisille, eikä tuo seksi kaikille naisille kelpaisikaan. Tuollainen seksin tarjoaminen sotii myöskin miesten välistä tasa-arvoa vastaan. Hyviä panomiehiä löytyy yhden illan suhteisiin, mutta tuollaiset suhteet eivät kelpaa kaikille naisille. Seksiä rakkauden kuumimmassa vaiheessa on tarjolla useimmille naisille lyhytaikaisesti jossakin elämän vaiheessa, mutta siitä ei ole ratkaisuksi koko elämänkaaren ajaksi. Etelänmatkaseksiä en voi kannattaa, koska siellä on naiset omastakin takaa. Eikä matkaseksikään tuo pysyvää ratkaisua laadukkaan seksin probleemaan. Jäljelle ei jää tasa-arvomielessä ja pitkällä aikavälillä tarkasteltuna oikeastaan vain seksi hyvässä parisuhteessa. Se ei tarjoa seksin huippukokemuksia, mutta se tarjoaa tasaista laatua seksiin.

Objektiivinen seksin laadukkuus ei riitä naisille, kuten ei riitä objektiivinen vaatteen laadukkuuskaan. Seksin pitää olla subjektiivisesti laadukasta. Tuollaista seksiä on vaikea taata naisille tasa-arvopolitiikan keinoin.

Ei kommentteja: