sunnuntaina, elokuuta 24, 2003

Kuinka kirjoittaa menestyvää blogia?

Miten menestyvää blogia kirjoitetaan? Suomen rajallista blogitarjontaa tarkastellessa voisi vastata, että "melkein miten vaan". Suuressa maailmassa menestykseen on satsattava paljon enemmän. Seuraavassa tiivistelmä Steve Bowbrickin artikkelissaan esittämistä neuvoista:

"Parhaat blogit kirjoitetaan keskustelu mielessä. Blogit vaikuttavat monologeilta, mutta kuunnelkaa tarkemmin. Blogit eivät ole saippualaatikoita. Ne ovat kutsu osallistua, vastata ja aloittaa keskustelu. Blogit tuottavat onnistuessaan parhaimman laatuista keskustelua bloggaajan avomielisyyden ja lukijoiden provokaation kautta. Kun tiedätte jonkun, jonka kanssa käydyt keskustelut ovat hyvin antoisia, niin huomaatte, että se ei johdu siitä, että hänen ajatuksensa olisivat välttämättä erityisen laadukkaita, vaan niistä aukoista, jotka hän jättää muiden täytettäväksi.

Suuret bloggaajat jättävät ajatuksiinsa paljon aukkoja, joita lukijat rientävät täyttämään, mikä tuottaa sellaisen synteesin, jossa kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Bloggaajat, jotka hyväksyvät tällaisen osanoton, ovat melko erityistä porukkaa. Heillä täytyy olla itseluottamusta jättää viimeinen sana lukijalle ja myöntää, että heidän ideoissaan ei ole välttämättä mitään valmista."

Ei kommentteja: