tiistaina, heinäkuuta 22, 2003

Sekalaista kommentointia

Valkoinen tausta, mustat kirjaimet vitsailee blogini kustannuksella. Millainen blogi, sellaiset haut. Sama haku löytyy - ei niin yllättäen - myös Provokaatiosta.

Portti naisten maahan ei oikein löydä ymmärrystä markkina-arvoteorialle. Olen käsitellyt tuota subjektia niin paljon, että vaihdanpa yllättäen aivan toiseen aiheeseen ja kerron vanhan Grimmin veljesten sadun Lumikista ja kuudesta kääpiöstä: Olipa kerran eräässä kaukaisessa maassa Mökki, jossa Lumikki ja kuusi kääpiötä asuivat onnellisina. Eräänä päivänä Lumikki alkoi pohtimaan suhteellisuusteoriaa: "Voiko olla mahdollista, että kovassa vauhdissa aika hidastuu? Jos minä juoksisin oikein kovaa bussipysäkille, niin silloinhan minä myöhästyisin puoli kahdeksan bussista. Ja onko valonnopeus muka suurin mahdollinen nopeus? Jos minä ajaisin kääpiö Kätevän valmistamalla mopolla valonnopeutta ja painaisin sitten lisää kaasua, niin silloinhan minä menisin valoa lujempaa. Kyllä suhteellisuusteoriassa täytyy olla jokin vika." Silloin eräs kääpiöistä, kääpiö Älykäs, mökin vääräleuka, kurottautuu täytee mittaansa ja tokaisee: "Vika ei välttämättä ole teoriassa."

Laak.info ihmettelee, miksi monet haluavat pukea vauvansa sopiviin vauvaväreihin sukupuolen mukaan. Syynä lienevät sosiaalisesti ristiriitoja herättämättömät valinnat ja biologiset vaistot, jotka ohjaavat kasvattamaan tytöstä naisellisen ja pojasta miehekkään. Tytön tulee olla söpö ja pojan reipas. Vaistojaan vastaan ei kannata harata ainakaan tuossa asiassa. Käytännön hyvä syy on se, että sivulliset tietävät vauvan sukupuolen ilman, että asiaa tarvitsee selitellä jokaiselle erikseen.

Iltalehti kertoo, että ruotsalainen liikenne-ekspertti on haukkunut naisten ajotaidot pataluhaksi. No, tuonhan kaikki autoilevat tietävät muutenkin. Naisilla ei ole liikenteessä tarvittaa yhteispelikykyä, he eivät osaa lukea tilanteita, eivätkä pysty ennakoimaan tilanteita. Norjalainen tutkimus kertoo, että naisilla on vaikeuksia käyttää vaihteita samalla kun seuraavat liikennettä(purukumin syönti noitten lisäksi johtaisi luultavasti jo lähes varmaan kolariin).

Ei kommentteja: