lauantaina, heinäkuuta 12, 2003

Pikku pähkinöitä purtavaksi

1. Miksi jääkaapin takaosa maalataan usein mustaksi?

2. Olet soutelemassa järvellä. Sinulla on mukana veneessä tykinkuula. Heität sen järveen. Nouseeko veden pinta, laskeeko se vai pysyykö ennallaan?

3. Merellä neljä alusta kulkee yhtä lujaa, samaan suuntaan ja yhtä kaukana toisistaan. Yksi aluksista on hävittäjä, toinen miinanraivaaja ja kolmas lentotukialus. Millainen on neljäs alus?

4. Olutsäiliöstä, joka on kuution muotoinen ja jonka jokainen sivu on 5 kilometriä pitkä(iso säiliö siis) hörpitään olutta 200 tuopin(0,5 litraa) sekuntivauhdilla. Kuinka pitkäksi aikaa säiliössä riittää olutta? Vastaus kysymykseen mieluummin arvioituna, kuin laskettuna.

5. Kaikkihan tietävät, että peili kääntää kirjaimet eri suuntaan vasemmasta oikeaksi. Miksi peili ei käännä kirjaimia ylösalaisin?

6. Ennen muinoin USA ja Kanada arvostivat toistensa dollareita alakanttiin. USAssa Kanadan dollarista sai 90 senttiä ja Kanadassa USAn dollarista sai 90 senttiä. Maiden rajan vieressä, mutta eri puolella rajaa oli kaksi saluunaa, joissa olut maksoi 10 senttiä. Saluunassa USAn puolella oli oluesta pitävä mies. Hän osti oluen USAn dollarilla ja pyysi vaihdossa Kanadan dollarin. Hän joi oluen ja käveli sitten Kanadan puolelle, maksoi uuden oluen Kanadan dollarillaan ja pyysi vaihdossa USAn dollarin. Lopulta mies oli ympäripäissään ja taskussa oli edelleenkin yksi USAn dollari kuten juomista aloitettaessa. Kuka maksoi herran oluet?

7. Miksi lähes kaikissa numeroissa on kolmonen?

8. Kuinka mies voi harrastaa turvaseksiä kolmen naisen kanssa, jos hänellä on vain kaksi kondomia?

Ei kommentteja: