sunnuntaina, heinäkuuta 20, 2003

Naiset pakotetaan valehtelemaan

Iltalehti Otsikoi: "Sosiaaliset paineet pakottavat naisen valehtelemaan kokemuksistaan." Tutkijat ovat vuosikausia ihmetelleet, mikseivät naisten ja miesten ilmoittamat seksipartnerien määrät täsmää toisiinsa. Nyt on selvinnyt, että siihen - niin kuin melkein kaikkeen muuhunkin - on syynä naisten kokema vääryys. Naiset yksinkertaisesti pakotetaan valehtelemaan vapaaehtoisissa tutkimuksissa, joissa kysytään seksikumppanien määrää. Jos mies joutuu valehtelemaan saadakseen seksiä, niin kyseessä ei ole mikään pakko, vaan se, että mies on yksinkertaisesti valehteleva sika.

Tarja Halonen bailasi innokkaana James Brownin kanssa. Muistelen lukeneeni jokunen vuosi sitten, että Jameksella oli tapana vaatia henkilökuntaansa kuuluvilta naisilta seksiä, eli käytännössä suorittaa eräänlainen auktoriteettiasemaan perustuva raiskaus. No, tärkeintähän kuitenkin on, että Tarja pääsi joraamaan karismaattisen miehen kanssa. Turha sitä on menneitä muistella.

Jyrki Lehtola kirjoittaa Iltalehdessä suomalaisesta perusmiestyypistä, reppu ja ressukkamiehestä, joka pakenee velvollisuuksiaan ja vastuitaan ja lähtee kiertelemään maailmaa elämyksien toivossa. Kuvaako reissumieheily sitten eksyneen suomalaismiehen pakoilua, vaiko miehen eksyneisyyttä miesrooliensa viidakossa, on vaikea sanoa. Reissumiehen rooli on kuitenkin eräitä niitä harvoista jäljellä olevista perusmiehisistä tavoista elää, jossa yksinäinen miessielu voi kokea toteuttavansa miehuuttaan.

Iltalehden yleisönosastossa todetaan prostituutiosta: "Edes murhia ei voi pelkillä laeilla täysin poistaa, mutta ei se tarkoita että meidän pitäisi hyväksyä asioita jotka näinkin törkeästi riistävät ihmisarvoa, kuten naiskauppa." Juu, se on näköjään feministisen diskurssin propaganda saanut ujutettua sanastonsa yleiseen käyttöön: Mitähän tuo "naiskauppa riistää törkeästi ihmisarvoa" oikein tarkoittaa?

Ei kommentteja: