keskiviikkona, heinäkuuta 09, 2003

Bimbot ja kanat

Lumi kirjoittaa blogissaan: "On myös eri asia olla naiivi kuin olla bimbo, ainakin minusta. Minun vokabuläärissäni bimbon kirjoihin pääsee ensinnäkin sellainen nainen, joka käyttää kaikkein kehnoimpia keinoja taktikoidessaan miesten parissa. Tarkoitan nyt ( iästä riippumatta ) naista, jonka mielestä pikkutyttömäinen hupakkous ja räpsyripset ovat naisellisuuden ainoa ja todellinen ilmentymä." En tiedä missä mielessä Lumi käyttää sanaa "kehno", mutta minun mielestäni räpsyripset ja hupakkous on kaikkein tehokkain tapa vaikuttaa miehiin.

Miesten suuri haave on tuntea itsensä vahvaksi ja järkeväksi naiseensa verrattuna. Räpsyripsisyys, hupakkous ja muut vastaavat ominaisuudet naisessa viestivät miehelle, että nainen ei yritä kilpailla miehen kanssa vahvuudessa ja järkevyydessä, mikä taktiikkana tehoaa miehiin ylivoimaisesti parhaiten. Nainen voi olla kana luonnostaan tai omaksumansa strategian ansiosta. Kaikista eniten miehiin pystyvät tekemään vaikutuksen sinällään älykkään naiset, jotka ovat omaksuneet kanamaisen tyyliin, kuten Marilyn Monroe, Goldie Hawn tai oikeastaan miltei kaikki huippunäyttelijättäret.

Modernit suomalaiset naiset eivät halua olla kanoja. Se on heidän mielestään naisia alentavaa käytöstä. Miesten tulisi arvostaa heidän itsenäisyyttään, koulutettuuttaan ja älykkyyttään. Valitettavasti miehet eivät arvosta noita ominaisuuksia, jos ne eivät ole liittyneinä sopivassa määrin omaksuttuun bimbon tai kanan rooliin. Miehet saattavat toki sanoa, että he arvostavat koulutettuja, itsenäisiä ja älykkäitä naisia, mutta he tekevät sen lähinnä mielistelläkseen. Tai kyllä miehet tarkoittavat sitä oikeastikin, mutta tuosta sanomisesta jä pois mielessä ajateltu sivulausejatko: "...kunhan nuo naiset eivät yritä päteä tuolla kolutettuudellaan ja älyllään, vaan suostuvat olemaan kanoja ja bimboja".

Naiset halveksivat bimboja ja kanoja ja useimmiten myös kuvittelevat, että miehet yhtyvät heidän halveksuntaansa. Kuvittelu siitä, että miehetkin halveksivat bimboja tulee tietenkin siitä, että kun nainen tokaisee jossakin juhlissa närkästyneenä, että: "Tuokin nainen on aivan kauhea kana, liehittelee joka miestä ja nauraa heidän tyhmille jutuilleen", niin mies hymisee itsekseen jotain hyväksyvään sävyyn, mikä saa naisen kuvittelemaan, että mies on asiasta samaa mieltä. Naisten halveksunta kanoja kohtaan johtuu tietenkin siitä, että kanoilla on mahdollisesta tyhmyydestään huolimatta taito ja halu saada miehet kiinnostumaan itsestään. Ja minäkuvan kannalta on tietenkin parempi leimata kanat ja bimbot tyhmiksi, kuin hyväksyä omat miehiin vaikuttamisen keinot huonoiksi.

Ei kommentteja: