torstaina, kesäkuuta 19, 2003

Kevyesti kysyy: "Hei, siis ymmärsinkö oikein: ATM ja ATN määritellään molemmat seksin saatavuuden perusteella?" Ymmärsit oikein. Syy siihen on siinä, että seksin saanti määrittää aika yksiselitteisesti sen, minkä laatuisiin ihmissuhteisiin henkilöllä on mahdollisuuksia. Seksittömään elämään joutunut pääsee parhaimmillaan platonisiin suhteisiin, jotka eivät millään muotoa täytä hyvän intiimin suhteen edellytyksiä.

Naisilla on ongelmana(kuten myös lukuisilla miehillä) se, että he eivät pääse haluamansa kaltaisiin suhteisiin haluamiensa henkilöiden kanssa. Jos mietitään tilannetta, jossa naisella on mahdollisuus saada itselleen mies, jolla on joku tai jotkut seuraavista ominaisuuksista: Älykäs, komea, rikas, mukava, korkean statuksen omaava, naista rakastava jne, niin useimmat sinkkunaiset, jotka valittavat, että he eivät löydä ketään, ovat sellaisessa asemassa, että he voisivat saada itselleen miehen, jolla on ainakin yksi tai useampia yllä mainituista ominaisuuksista. Jos naiselle ei kelpaa mies, jossa on jotain naisen valitsemia hyviä ominaisuuksia, mutta vastaavasti joitakin vikoja, niin nainen on liian kronkeli, elikkä ongelma on lähinnä naisen omassa päässä.

Ei minulta heru sympatiaa liian kronkeleita miehiä tai naisia kohtaan. Sympatiaa löytyy silloin, jos ei löydy ketään tai ehdokkailla ei yksinkertaisesti ole juuri mitään hyviä ominaisuuksia - vikoja vain. Kuten sanottua, jos perunamuusi ei kelpaa, niin on turha valittaa, että ongelma on sama kuin ambomaalaisilla, joilla ei ole mitään syötävää. Janina Frostelkin oli tyytymätön Alberto Tomban määräilevään tyyliin. Jos mikään ei riitä, niin en voi auttaa.

Päivi on tarkkasilmäisenä tehnyt osuvan havainnon: "Täytyy kyllä antaa pojot henrylle siitä että hän on taatusti saanut vaaleanpun. värityksellä ja kissankuvilla + blogin nimellä naispuolisia lukijoita. (jotka tietysti luettuaan blogia joko suuttuvat tai huvittuvat)." Itseasiassa blogipohjaa valitessani otin strategisen näkökulman huomioon, elikkä en halunnut, että lukijat kokisivat enempää antipatiaa kuin mitä ehkäpä tekstini herättäisivät. Toisaalta, tämä blogipohja tuntuu ihan mukavasti itseni näköiseltä, koska minulla on kaksi kissaa ja muutenkin kirjoitteluhistoriani ja kirjojenlukuni liittyvät ihmissuhteiden maailmaan.

Sekin on totta, että mieluusti kerään lisää naislukijoita ja kommentoijia, jotta juttuni eivät menisi liian yksipuoliseksi hymistelyksi. Mielelläni näkisin lisääkin raskaansarjan feministejä ja naistutkijoita osallistumassa aktiivisesti keskusteluun.

Ei kommentteja: