perjantaina, kesäkuuta 27, 2003

Delhin iloiset prostituoidut

Ilkka Kokkarinen kyselee epätietoisena blogissaan feministeiltä selitystä tähän artikkeliin, joka kertoo rikkaista, seksiä myyvistä Delhin tytöistä. Luulen kyllä valitettavasti, että feministit ja naistutkijat ovat kiireisinä konferensseissaan, eivätkä ehdi perehtymään asiaan tarkemmin. Onneksi minä tasa-arvon kannattajana olen "next best thing to the real thing", joten voin selittää asian Ilkalle niin, kuten feministit sen luultavasti selittäisivät. Ja noudattaakseni myöskin naistutkijoiden korkeita tieteellisiä standardeja, en lainaa artikkelista mitään, enkä edes suomenna sitä.

Selitys seksiä myyvistä rikkaista Delhin tytöistä feministin silmin: Ensinnäkin, on aivan selvää, että nuo tytöt eivät myy seksiä omasta vapaasta tahdostaan. He ovat luultavasti venäläisen naiskauppaa harjoittavan mafian seksiorjia tai lapsuudessa pahasti traumatisoituneita insestin ja pahoinpitelyn uhreja. Luultavimmin molempia.

Artikkelissa väitetään, että jotkut noista tytöistä nauttisivat prostituutiosta. Väite on seksistinen ja naurettava. Kukaan nainen ei voi nauttia seksin myynnistä. Artikkelissa sanotaan myöskin, että jotkut tytöt tienaavat 400 dollaria seksikerralta. Se on kovin vähän siitä, että joutuu myymään omaa ruumistaan pakotettuna ja traumatisoituna seksiorjana. Mikään summa ei ole riittävän suuri. Ja kuka noista intialaisista miehistä haluaisi, että heidän tyttärensä, äitinsä tai mummonsa ryhtyisi prostituoiduksi? Siinä onkin intian miehille pähkinää purtavaksi.

Ongelman ratkaisuksi olisi parasta kieltää seksin ostaminen Intiassa. Noiden tyttöjen julmat hyväksikäyttäjät olisi saatettava vastuuseen teoistaan. Tytöille pitäisi turvata myöskin minimielintaso, jotta he eivät olisi pakotettuja myymään ruumistaan. Virolaiset yksinhuoltajatkin joutuvat myymään ruumistaan aivan vastaavankaltaisessa tilanteessa.

Ei kommentteja: