tiistaina, toukokuuta 20, 2003

Tommipommi esitti 20.5 allardilaisen nelikenttänsä. Tässä on minun versioni siitä ihmissuhdekenttään sopeutettuna:

Cargo-kultisti: Uskoo ihmissuhteissa yössä kohtaaviin laivoihin ja prinssitarinoihin. Elää enemmän haave- kuin reaalimaailmassa. Jos kokematon, niin voi olla mies tai nainen, mutta kokeneempana aina nainen. Tuhahtelee parisuhdemarkkina-arvoteorioille. Jotkut ihmiset vain sopivat toisilleen paremmin kuin toiset. Tavoittelee vain parasta tai sitä oikeaa. Luulee oikeasti, että Kauniit ja Rohkeat on dokumentti. Cargo-kultisti on yleensä hyvännäköinen ja sosiaalinen, ei koskaan ruma. Cargo-kultistilla kaikki voi mennä hänen tasonsa ansiosta loistavasti tai päättyä katastrofiin ja kyyniseen realismiin.

Huijari on yleensä mies. Hänellä on lähinnä seksi mielessään ja hän tietää, mitä satuja naisille kertomalla sitä saa. Huijari ymmärtää, miten lihamarkkinat toimivat ja mistä naruista kannattaa vedellä. Huijari ei kuuntele, mitä naiset sanovat haluavansa, koska hän tietää, mitä he todellisuudessa haluavat. Naishuijarilla on mielessään raha. Hän tietää mitä miehet haluavat: Olla ihailtuja, flirtin kohteena ja tietenkin seksiä. Mieshuijarista ei tule mitään erityistä - hän vain nauttii seksistä. Naishuijarista tulee rikas leski tai useimmiten rikas eronnut.

Tekijöissä on miehiä ja naisia. Tekijä kuuntelee, mitä vastakkaisen sukupuolen edustajat sanovat haluavansa. Naistekijä laihduttaa, liittyy marttakerhoon ja on iloinen. Naistekijä menestyy kovalla työllä, mutta häviää toisinaan nopealiikkeiselle naishuijarille. Miestekijä on surkea tapaus. Hän lukee Anna-lehdestä, että naiset pitävät kilteistä miehistä, jotka tekevät kotitöitä, eivät ryyppää ja ovat rehellisiä. Baarissa miestekijä sanoo naiselle rehellisesti: "Olisinhan minä voinut mennä muitakin sinun kanssasi yhtä hyvän näköisiä naisia iskemään, mutta sinä olit lähempänä." Tekijämies puurtaa ja puurtaa, mutta valmista ei tule koskaan, koska huijarit hallitsevat markkinoita. Tekijänaisista tulee perheenäitejä ja tekijämiehistä kunnollisia, raittiita ja vakavaraisia vanhoja poikia tai yksinhuoltajaäidin apupoikia.

Teknoluddiitit ovat naisia. Heillä on kovat vaatimukset miesten suhteen, mutta heillä ei itsellään ole mitään erityistä tarjottavaa. Jos heitä neuvoo kehittämään heidän luonnettaan miellyttävämmäksi, kotityö- tai seksitaitojaan paremmiksi, niin he sanovat: "Tällainen minä olen ja tällaisena minun on kelvattava. Ihmisen on kelvattavana omana itsenään." Miehistä he tosin ovat sitä mieltä, että miesten tulisi tehdä jotain itselleen kelvatakseen. Teknoluddiitit ovat nuorina huijarimiesten patjoja ja vanhoina katkeria vanhojapiikoja.



Ei kommentteja: