maanantaina, toukokuuta 26, 2003

Pitäisikö jokaisella ihmisellä olla velvollisuus valita tasoaan vastaava parisuhdekumppani, jotta mahdollisimman suurelle osalle ihmisistä löytyisi edes joku kumppani? Sanoisin, että kyllä. Eräs harkinnanarvoinen malli olisi sellainen, että lajiteltaisiin sinkut tasonsa mukaan kymmeneen eri kategoriaan. Kumppanin saisi valita vain oman tasoistensa joukosta. Jos henkilö pystyisi nostamaan omaan tasoonsa vaikuttavia ominaisuuksia, niin hän saisi toki hakea siirtoa ylempään kategoriaan. Paria hakiessaan henkilö saisi listan omaan tasokategoriaansa kuuluvista vastakkaisen sukupuolen sinkuista. Kukin saisi pitää vain yhtä kumppania kerrallaan, jotta sinkut eivät loppuisi kesken.

Tasomallini olisi paljon tasa-arvoisempi kuin nykyinen "viidakon laki"-malli. Kaikki ymmärtävät sen, että jos esim. kutsuilla jokaista varten on varattu yksi pizza, niin pizzoja saa ottaa vain yhden, jotta kaikille riittäisi. Miksi ihmeessä sitten parinmuodostuksessa on niin vaikea päästä oikeudenmukaiseen 1+1 malliin. Miksi huippumiesten annetaan sitouttaa ympärilleen "haaremeita" heistä kiinnostuneista naisista? Jos esimerkiksi jollakin rokkarilla on 10 bändäriä, niin 9 miestä jää silloin kokonaan ilman naista. Onko se muka oikeudenmukaista?

Tasomallissani naisten ei tarvitsisi enää juosta huippumiesten ja rokkareiden perässä, koska naisille sanottaisiin suoraan, että nuo miehet eivät ole teidän kanssanne samassa tasokategoriassa. Te olette samassa kategoriassa tavallisten miesten kanssa, joten unohtaa haihattelut ja valitkaa tasoisenne mies. Tasomallini lisäisi onnellisuusastetta, koska kumppani löytyisi yhä useammalle sinkulle ja jokainen saisi omaa tasoaan vastaavan kumppanin.

Kysytte ehkä, että: "Miten se taso sitten määräytyisi?" No, perustettaisiin esimerkiksi tasolautakunta, jolla olisi apunaan taso-tietokoneohjelma. Tuohon ohjelmaan syötettäisiin henkilön tiedot: Ikä, painoindeksi, kauneusaste, varallisuus, status, kuntoindeksi jne. Sitten kone sylkäisisi vastaansanomattoman tuomionsa: Kuulutte 7. tasokategoriaan. Tässä on teille lista saman kategorian vastakkaisen sukupuolen edustajista...Hauskoja hetkiä kumppaninetsinnän parissa!

Ei kommentteja: