perjantaina, toukokuuta 30, 2003

Naiset, jotka laittavat ilmoituksensa deittinetteihin kertovat, että he saavat 50-200 vastausta, mutta eivät silti löydä sieltä ketään. Missä on vika? Vika voi olla jossakin seuraavista asioista: 1) Kukaan vastanneista miehistä ei ole edes likimäärin kelvollinen, 2) Joukossa on ihan hyviäkin miehiä, mutta nainen on silti liian ronkeli tai 3) Naisella ei ole taitoa tai halua nähdä vaivaa miehen setvimiseksi tuosta joukosta.

Mitä olen deittinettikeskusteluja seurannut, niin vaihtoehto 1 tuskin pitää paikkansa. Kelvollisia miehiä on olemassa - netissäkin. Vaihtoehto 2 pitää paikkansa pienen naisjoukon osalta. Heillä on rima korkealla. Ylivoimainen naisenemmistö kuuluu kuitenkin kategoriaan kolme. Miksi ihmeessä he eivät onnistu seulomaan vastanneista miehistä esiin kelvollista ja sopivaa miestä?

Vika on siinä, että ensinnäkin naiset ovat liian laiskoja käymään koko miestarjontaa lävitse ja se osa, minkä he käyvät lävitse, ei ole se osa, joka heidän olisi kannattanut käydä lävitse alunperinkään. Ja toisaalta, naiset eivät käy lävitse tasoisiaan miehiä, vaan vastanneiden miesten parhaimmistoa. Naiset unohtavat, että he eivät itse ole parhaimmistoa, vaan keskitasoa, jolloinka kannattaisi keskittyä vastaustensa perusteella keskitasoisiin miehiin.

Jos naiset selviytyvät valintavaiheesta löytämällä miehen, niin he ovat todennäköisesti valkanneet itselleen liian tasokkaan miehen, jolla on mielessään vain seksi. Jos mies on vastannut naisen ilmoitukseen, niin se ei kerro muuta kuin sen, että mies on kiinnostunut seksistä ja jos nainen osoittautuu riittävän tasokkaaksi(mitä ei välttämättä tapahdu usein), niin ehkäpä muustakin.

Nettideittailussa kirjoitustaidon osuus korostuu kohtuuttomasti. Kuka naisista laittaa vaikkapa baarissa painoa miehen kynäilytaidoille? Ei kukaan. Entäs arkielämässä? Ei kukaan sielläkään. Nettideittailussakin pitäisi ymmärttä, että vaikka mies ei vaikuta miltään Shakespearelta, niin arkielämässä hän saattaa olla juuri se oikea. Nainen löytää varmasti miehen netistä itselleen, jos hän vain kiinnittää huomion oikeisiin asioihin, ei etsi liian seuraa liian tasokkaista miehistä ja jaksaa ahkerasti käydä läpi vastauksia ja vastanneita miehiä.

Ei kommentteja: