tiistaina, toukokuuta 27, 2003

Lumi Adela kysyy, miksi en nostanut "Valkoinen nauha"-kampanjaa koskevassa kirjoituksessani esiin naisten joutumista parisuhdeväkivallan uhreiksi ja siitä koituvia kustannuksia? No, olisin voinut nostaakin, jos naiset ja hännystelijämiehet tunnustaisivat naisen vastuun väkivallan osasyyllisenä. Tyypillisinä femistiseen diskurssiin aivopestyinä sätkynukkeina Valkoisen nauhan porukka näkee kuitenkin vikaa vain miehissä. Se potuttaa.

Väkivaltaisia miehiä voidaan verrata painonvartijoissa käyviin naisiin. Uutena vuotena tai keväällä tehdään pyhä lupaus, että: "Nyt tämä syöminen/hakkaaminen loppuu ja alkaa uusi elämä". Uutta elämää kestää pariviikkoa, sitten tulee ensimmäinen emotionaalinen kriisi ja sitten taas syödään kuin siat tai käytetään vaimoparkoja nyrkkeilysäkkinä. Paksukaiset tai väkivaltaiset ihmiset eivät muuksi muutu. Ja kun eivät muutu, niin kysyn taas, miksi ihmeessä naiset eivät ota tai heitä ei laiteta vastuuseen väkivaltaisten miesten hyysäämisestä?

Oleellisin ja helpoin vaihe väkivallan estämisessä on aviomiehen valitseminen. Tarvitaan vain hiukan logiikkaa(niin no, helppoa ja helppoa). Miettikää nyt itse, että jos haluatte ei-väkivaltaisen miehen, niin millaisen miehen otatte? Kyllä, vastaus on itsestään selvä: Flegmaattisen, pienen, heikon ja nössön miehen. Ensinnäkin, tuo mies tuskin on väkivaltainen ja vaikka olisikin, niin hänestä ei ole vastusta vaimolle. Jos te sen sijaan otatte ison, vahvan, aggresiivisen ja impulsiivisen miehen, niin älkää tulko tänne itkemään, että taas se hakkasi. Totta ihmeessä se hakkasi, koska tuo mies on ominaisuuksiltaan erinomainen hakkaajatyyppi. Senhän näkee kilometrin päähän.

Ja logiikkaa parinvalinnassa voi jatkaa helposti edelleen. Todella monet naiset valittavat, että heillä on uskoton mies. Tottakai heillä on uskoton mies, koska he ovat valinneet sen komean ja viriilin supliikkimiehen. Jos haluatte uskollisen miehen, niin ottaa helvetin ruma, impotentti ja mykkä mies. Se ei käy vieraissa. Ja jos haluatte väkivallattoman ja uskollisen miehen, niin ottakaa se pieni, flegmaattinen, heikko, nössö, helvetin ruma, impotentti ja mykkä mies. Kumppanin valinta on helppoa kun sen osaa.

Miehet pitävät hoikista naisista ja naiset uskollisista ja väkivallattomista miehistä - kun naisilta ja miehiltä kysytään heidän tärkeimpiä kriteereitään tulevan kumppanin suhteen. Tässäkin asiassa miehet ovat paljon huonommassa asemassa! Siinä missä melkein kaikki hoikat naiset ovat jo varattuina, niin kuvailemiani uskollisia ja väkivallattomia sinkkumiehiä on vapaina sinkkuina pilvin pimein. Kyllä naisten kelpaa.

Ei kommentteja: