torstaina, toukokuuta 29, 2003

Iltalehden(vaatii rekisteröitymisen) mukaan Britanniassa suunnitellaan rekisteriä väkivaltaisista miehistä. Nainen tapaa uuden miehen, mutta pelkää törmänneensä mukiloijaan. Entä jos asian voisi tarkistaa rekisteristä?

Ajatushan on mainio, jos naisia todellakin estettäisiin tapailemasta väkivaltaisia miehiä. Silloinhan nössömiehille avautuisivat uudet suuret naismarkkinat. Jos pelkästään tehdään lista väkivaltaisista miehistä - ilman sanktioita heidän kanssaan deittailusta - niin siitähän muodostuu uusi tavoitelluimpien poikamiesten lista. Eräänlainen vaihtoehtolista vankiluettelolle. Steen Christensen ja Mika Muranen saivat vankilaan säkkikaupalla fanipostia. Samalla lailla väkivaltaisten miesten top 10 vetäisi puoleensa naisia kuin kärpäspaperi.

Jos ajatusta listoista kehitellään eteenpäin, niin eikö naisistakin voisi tehdä nalkuttajien ja pihtaajien listan? Kaikki miehet eivät pidä nalkuttajista ja pihtaajista, jolloinka lista antaisi heillekin mahdollisuuden vältellä ei-toivottuja naisia. Oikeastaan väkivaltaiset miehet ja nalkuttaja-pihtaajat voisi parittaa keskenään, jotta saataisiin luotua ikiliikkujapari: Ensin nainen nalkuttaisi ja pihtaisi ja sitten mies löisi, jonka seurauksena nainen nalkuttaisi jne.

Aikaisemmissa kirjoituksissani minua on syytetty naisten syyllistämisestä miesten väkivaltaisuuteen liittyen. Jos nyt kuitenkin Suomessakin otettaisiin väkivaltaisten miesten lista käyttöön ja nainen kuitenkin ottaisi tuolta listalta miehen ja mies hakkaisi naisen, niin olisiko syy edelleenkin pelkästään miehen? Saako nainen valita ja tehdä mitä vaan ilman, että naista saisi koskaan syyllistää?

Ei kommentteja: